de artisjok

De Artisjok


De artisjok is een van de oudste gecultiveerde groenten die we kennen en komt uit noordelijk Afrika. Hij werd al geteeld door de Grieken en Romeinen. Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distelsoort en is nauw verwant aan de kardoen. De grijs-groene bloemknoppen bestaan uit schubblaadjes die om de bloembodem (het hart) zijn gevouwen. De bloemknoppen bestemt voor consumptie worden geplukt vlak voor de knop in bloei gaat. Als je de artisjok laat doorgroeien dan ontwikkelt zich een prachtige paarse bloem.


Gezond!


Artisjokken waren al in de tijd van het Oude Egypte bekend als voedings- en dieetplant. In de middeleeuwen werd de heilende werking van de bladeren bekend en gebruikt tegen leverziektes galziektes en voor het regelen van de spijs-vertering. Hij vermindert de kans op hart-en vaatziekten. De artisjok zorgt voor een lagere cholesterolspiegel en wordt daarom vaak gebruikt in een dieet.


Recepten >>>

Die Artischocke


Die Artischocke ist einer der ältesten kultivierten Gemüse die es gibt und stammt aus Nord Afrika. Sie wurde schon von den Griechen und Römern gezüchtet.Sie schmeckt nicht nur lecker und hat einen einmaligen Geschmack, sondern sorgt auch für eine bessere Verdauung und verringert die Chance auf Herz- und Gefässkrankheiten.


Die Ernte dauert vom Juli bis zum

Ende September. Sie können die Artischocke in der Bude in unserem Garten am ”Zwinweg” kaufen. Das ist in der Nähe der Kreuzung Schorrenweg und Zwinge, im Polder Het Noorden. Sie können die Artischocke hier auch als Schnittblume kaufen.

Artisjokken Texel

T  06 55 10 80 71 (Arco)

E  info@artisjokkentexel.nl